Pasta jajeczna z papryką

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z dodatkiem słodkiej i ostrej papryki jest smaczna . Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem .

Składniki:

  • 6 jajek

    5 łyżki majonezu

    pół pęczka szczypiorku

    pół pęczka kopru

    0,5 łyżeczki słodkiej papryki

    0,5 łyżeczki ostrej papryki

    Sól

Pasta jajeczna z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo,studzimy i obieramy . Kroimy w drobną kostkę,szczypiorek i koperek płuczemy,osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno siekamy.Dodajemy majonez,słodką i ostrą paprykę,doprawiamy solą .Wszystko dokładnie mieszamy.Pastę podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy