Pasta jajeczna z rybą i orzechami

0 (0 ocen)

Dodałam do tej pasty tylko takie składniki, które bardzo lubimy, myslę że i Wam posmakuje

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    300 g wędzonego halibuta
    pęczek szczypioru + jeżeli mamy 3 łodyżki szczypioru czosnkowego
    2 kopiaste łyżki posiekanych marynowanych kurek
    spora garsć posiekanych orzechów włoskich
    2 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego
    sól, pieprz mielony, szczypta zmielonych płatków chili

Pasta jajeczna z rybą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-23lhvb5 1. Rybę obrać ze skóry i osci, pokroić na kawałki.
  • image-1wuksaj 2. Dodać posiekane jajka i oba szczypiory, majonez i przyprawy.
  • image-0473jtr 3. Następnie posiekane kurki i orzechy, wymieszać.
  • image-0sg13cc 4. Taka pasta najlepiej smakuje z chrupiącymi bułeczkami z dodatkiem sałaty i awokado.

    Smacznego !!!!

Porady

Zamiast halibuta można dodać inną wędzona rybę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy