PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ

0 (0 ocen)

Pyszna pasta jajeczna z rzodkiewką idealna do kanapek na śniadanie czy kolację. Dla małego i dużego. Polecam.

Składniki:


  • 4 jajka na twardo
    5 plastrów sera żółtego
    6 rzodkiewek
    1 por
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżka koperku ja dałam suszony
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu

Pasta jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, ser żółty kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewki i pora myjemy.
  • 2. A następnie również drobno siekamy. Dodajemy do miski. Następnie dodajemy jogurt, majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie.
  • 3. Przed podaniem wkładam do lodówki na minimum 30 min tak by smaki się połączyły.

    Podaję do świeżego pieczywa. Smacznego.

Porady

Najlepiej do takich past pasuje świeży koper czy świeża pietruszka. Dodają większego aromatu i smaku.

Komentarze

Podobne przepisy