Pasta jajeczna z rzodkiewką i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Pasta jajeczna z dodatkiem oliwek i chrupiących rzodkiewek. Z nutką chrzanu i tabasco.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • jajka 5 szt
    rzodkiewka 1/2 pęczka
    oliwki zielone 1 garść
    majonez 1 łyżka
    chrzan 1 łyżeczka
    tabasco 4 krople
    sól
    pieprz

Pasta jajeczna z rzodkiewką i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
    Rzodkiewki i oliwki pokroić w drobną kosteczkę, dodać do jajek. Dodać chrzan, tabasco oraz majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Schłodzić przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy