pasta jajeczno-makrelowa

0 (0 ocen)

coś innego na chleb, nadaje się na postne dni. bardzo smakuje dzieciom

Składniki:

  • 1 wędzona makrela rozdrobniona bez ości
    1 cebula bardzo drobno pokrojona
    6-7 jaj na twardo pokrojone w drobną kostkę
    4 kwaszone ogórki pokrojone w drobną kostkę
    3 - 4 łyżki majonezu
    1/2 -1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz do smaku

Pasta jajeczno-makrelowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makrele należy pozbawić skóry i ości a następnie rozdrobnić i dodać cebulę, jaja, ogórki majonez i musztardę oraz sól i pieprz do smaku. wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. taką pastę jemy na chlebie.

Porady

można dodawać koperek albo pietruszkę dla urozmaicenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy