Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą

0 (0 ocen)

Smaczny dodatek do domowego pieczywa, pasta jajeczna wzbogacona o warzywa i wędlinę.

Składniki:


  • 4 jajka
    100 g kiełbasy żywieckiej
    4 rzodkiewki
    0,5 czerwonej papryki
    0,5 pęczka szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    Sól i pieprz do smaku

Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sól oraz pieprz i wymieszać.

    Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Wrzucić do jajek. Kiełbasę żywiecką pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do jajek.

    Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć końce. Pokroić w kosteczkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić. Wrzucić warzywa do miski, wymieszać całość dokładnie.

    Pastę warto schłodzić 2-3 godziny w lodówce, aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy