Pasta jarmużowo-tuńczykowa z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, pożywna i zdrowa pasta w pięknym, wiosennym kolorze.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jarmuż 2 garście
    tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
    pomidory suszone 5 sztuk
    masło 1 łyżka
    pieprz czarny

Pasta jarmużowo-tuńczykowa z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż umyć, usunąć zdrewniałe łodygi. Rozdrobnić w rozdrabniaczu. Przełożyć do miski, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy. Suszone pomidory pokroić w kostkę, dodać do reszty składników. Dodać masło, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy