Pasta jęczmienna z pieczarkami, słonecznikiem i mielonymi pestkami winogron

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To pasta to tabletka multiwitaminowa z naturalnych składników. Ciekawym dodatkiem są ziarna winogron, które są tzw. superfood. Mają właściwości antyoksydacyjne, antybakteryjne i przeciwwirusowe. Ta pasta to istna bomba witaminowa o wspaniałym, wyrazistym smaku.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    1,5 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
    20 dag pieczarek
    Pół szklanki ziaren słonecznika
    Kilka łyżek mielonych pestek winogron
    Mała cebula biała
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy

Pasta jęczmienna z pieczarkami, słonecznikiem i mielonymi pestkami winogron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz, obierz, pokrój i usmaż na oleju. Pieczarki obierz, pokrój i ugotuj. Do miski wrzuć kaszę, usmażoną cebulę, pieczarki, słonecznik, pestki winogron , sól, pieprz i zblenduj na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta dolej trochę wody z pieczarek. Podawaj najlepiej z ciemnym, razowym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy