Pasta kanapkowa z jajkami i wędzoną makrelą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Wędliny i ser jako dodatek do kanapek mogą szybko się znudzić. Z pomocą przychodzą nam wtedy pasty kanapkowe, na które pomysłów jest całe mnóstwo. Moja jest z wędzoną makrelą i dużą ilością cebuli - smakowała każdemu:).

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 4 jajka
    200g wędzonych filetów z makreli
    1 czerwona cebula
    4 ogórki konserwowe
    3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz

Pasta kanapkowa z jajkami i wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
  • 2. Jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Filety z makreli rwiemy widelcami na małe kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki wraz z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Pastę nakładamy na pieczywo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy