Pasta kanapkowa z pieczonych żeberek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne wykorzystanie mięsa pozostałego z obiadu, polecam!

Składniki:

  • 150 g mięsa z pieczonych żeberek
    50 g sera gouda
    2 łyżki majonezu
    Sól
    Pieprz

Pasta kanapkowa z pieczonych żeberek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka obrać z mięsa, pokroić je na mniejsze kawałki, wsypać do miski.

    Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać wraz z majonezem do mięsa.

    Zmiksować blenderem na gładką pastę. Dodać sól i pieprz, wymieszać.

    Pastę przełożyć do szczelnie zamykanego pudełeczka i odstawić do przegryzienia się smaków na kilka godzin do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2014

Komentarze

Podobne przepisy