Pasta kanapkowa z Pszenicy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna pasta kanapkowa. Wegetariańska opozycja do past jajecznych i wędliny na kanapce.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka pszenicy
    1/2 słoiczka małego przecieru pomidorowego
    1/3 szklanki wody
    1/3 szklanki oleju
    4-5 ząbków czosnku
    sól, pieprz do smaku

Pasta kanapkowa z pszenicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pszenicę dokładnie płuczemy i gotujemy przez ok 1 godzinę.
    Następnie studzimy ją i mielimy wraz z czosnkiem.
    Do zmielonej masy dodajemy olej, przecier i wodę, dokładnie mieszamy.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Pszenicę można zamoczyć w zimnej wodzie dzień wcześniej szybciej się ugotuje. Do smaku można dodać również podsmażoną drobno posiekaną cebulę. Na kanapki z pastą można również położyć pomidor, kiełki, ogórek.

Komentarze

Podobne przepisy