Pyszna pasta z tuńczyka, idealna na śniadanie, kolację czy 'przegryzkę' w ciągu dnia.
10 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (może być także w oleju)
1 mała puszka kukurydzy (ewentualnie 0,5 puszki dużej)
1/3 cebuli szalotki (drobno pokrojona)
garść koperku (może być mrożony)
1/1,5 łyżki majonezu
pieprz i sól do smaku
Pasta kanapkowa z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Rybę można rozdrobnić widelcem aby później łatwiej ją wymieszać z resztą składników. Wrzucić wszystko do miski, dodać majonez (można dodać więcej jeśli chcemy aby pasta była bardziej kremowa) i przyprawy, dobrze wymieszać i gotowe :)
Porady
Najlepiej smakuje na bułce lub chlebie odrobinę posmarowanym masłem.
Komentarze