Smaczne, zdrowe ,podzielne. Każdy składnik tej pasty dostarcza naszemu organizmowi pewnych składników . Białka, lecytyny , witamin czy składników mineralnych .
30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
* 3 puszki tuńczyka w puszcze - 2 x w sosie własnym , 1x w oleju
Puszki ok 160 g
* 3 jajka
* 1 mała cebula
* Pół puszki kukurydzy
* Ulubiony majonez
* Sól , pieprz czarny mielony
Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i studzimy .
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę .
Tuńczyka wyjmujemy na sitko i delikatnie odsączamy.
Kukurydzę odsączamy na sitku.
Do głębszego naczynia wkładamy odsączonego tuńczyka i rozgniatamy go widelcem . Dodajemy odsączoną kukurydzę , cebulę oraz obrane i pokrojone w kostkę jajka. Mieszamy łyżką . Na koniec dodajemy majonez , w ilości takiej , aby połączył nam składniki . Doprawiamy solą oraz pieprzem mielonym .
Pasta na kromce chleba doskonale pasuje z pomidorem .
Zapraszam na mojego bloga : https://www.malgoskawkuchni.com
Komentarze