Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne, zdrowe ,podzielne. Każdy składnik tej pasty dostarcza naszemu organizmowi pewnych składników . Białka, lecytyny , witamin czy składników mineralnych .

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 3 puszki tuńczyka w puszcze - 2 x w sosie własnym , 1x w oleju
    Puszki ok 160 g
    * 3 jajka
    * 1 mała cebula
    * Pół puszki kukurydzy
    * Ulubiony majonez
    * Sól , pieprz czarny mielony

Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *
    Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i studzimy .
    Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę .
    Tuńczyka wyjmujemy na sitko i delikatnie odsączamy.
    Kukurydzę odsączamy na sitku.

    Do głębszego naczynia wkładamy odsączonego tuńczyka i rozgniatamy go widelcem . Dodajemy odsączoną kukurydzę , cebulę oraz obrane i pokrojone w kostkę jajka. Mieszamy łyżką . Na koniec dodajemy majonez , w ilości takiej , aby połączył nam składniki . Doprawiamy solą oraz pieprzem mielonym .

    Pasta na kromce chleba doskonale pasuje z pomidorem .
    Zapraszam na mojego bloga : https://www.malgoskawkuchni.com

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy