Pasta krabowa z cykorią

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka do przygotowania, łatwa do złapania i naprawdę smaczna :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cykoria: 2 sztuki
    - paluszki krabowe, opakowanie: 1 sztuka
    - ogórki konserwowe: 3 sztuki
    - mini kukurydza marynowana: 4 sztuki
    - cebulka marynowana: 5 sztuk
    - majonez: 1.5 łyżki
    - pieprz,sól: 1 szczypta

Pasta krabowa z cykorią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki z krabów ( mrożone) namaczamy kilka godzin wcześniej w zalewie z ogórków konserwowych. Po tym czasie kroimy w paski. Ogórki, paprykę i cebulkę kroimy w kostkę i wkładamy do rozdrabniacza. Mieszamy i dodajemy paluszki z krabów.
  • 2. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

    Pastę krabową przekładamy do dekoratora.
  • 3. Listki cykorii oddzielamy i układamy na talerzyku. Dekoratorem nakładamy na każdy listek pastę krabową. Dekorujemy plasterkiem oliwki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy