Pasta łososiowo-serowa

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i prosta pasta kanapkowa z wędzonym łososiem. Idealna do świeżego chrupiącego pieczywa.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Łosoś wędzony - 100g
    Jajko ugotowane na twardo - 1szt
    Ser (typu Grana Padano lub Parmezan) - 10g
    Koperek - 1 łyżeczka
    Majonez - 1 łyżka
    Sól i pieprz do smaku

Pasta łososiowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta łososiowo-serowa 1. Jajko ugotowane na twardo kroimy w kostkę i ugniatamy widelcem. Łososia kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na drobnych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku.
    Pasta najlepiej smakuje schłodzona.

Porady

Aby pasta była mniej kaloryczna, połowę majonezu można zastąpić jogurtem lub serkiem naturalnym.

Komentarze

Podobne przepisy