Pasta mięsna z kawiorem z bakłażana

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wyrazista a zarazem delikatna pasta doskonale pasuje do chrupkiego kukurydziano-gryczanego pieczywa. Kawior z bakłażana idealnie skomponował się z indykiem i przyprawami.

  • 20 min

Składniki:

  • ugotowane mięso z indyka ( użyłam 2 podudzia )
    1 słoik kawioru z bakłażana
    1 łyżeczka koncentratu czosnkowego lub ząbek czosnku
    1 łyżeczka pasty pietruszkowej
    3 łyżki majonezu
    kolorowy pieprz
    sól morska
    papryka słodka w proszku

Pasta mięsna z kawiorem z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z indyka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy je do malaksera, dodajemy kawior z bakłażana, koncentrat czosnkowy, pastę pietruszkową, majonez i miksujemy.
  • 2. Doprawiamy solą himalajską, kolorowym pieprzem i papryką słodką w proszku. Konsystencja pasty powinna być puszysta i wyrazista w smaku. W razie potrzeby dodajemy więcej majonezu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy