Wyrazista a zarazem delikatna pasta doskonale pasuje do chrupkiego kukurydziano-gryczanego pieczywa. Kawior z bakłażana idealnie skomponował się z indykiem i przyprawami.
20 min
Składniki:
ugotowane mięso z indyka ( użyłam 2 podudzia )
1 słoik kawioru z bakłażana
1 łyżeczka koncentratu czosnkowego lub ząbek czosnku
1 łyżeczka pasty pietruszkowej
3 łyżki majonezu
kolorowy pieprz
sól morska
papryka słodka w proszku
Pasta mięsna z kawiorem z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z indyka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy je do malaksera, dodajemy kawior z bakłażana, koncentrat czosnkowy, pastę pietruszkową, majonez i miksujemy.
2.Doprawiamy solą himalajską, kolorowym pieprzem i papryką słodką w proszku. Konsystencja pasty powinna być puszysta i wyrazista w smaku. W razie potrzeby dodajemy więcej majonezu.
Komentarze