Pasta paprykowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała E. Markiewicz

  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 1.5 kilograma
    - papryka (duża czerwona): 4 sztuki
    - cebula (duże): 2 sztuki
    - czosnek: 4 ząbki
    - papryczka (ostra): 0.17 sztuki
    - ocet winny: 2 łyżki
    - cukier: 2 łyżki
    - oliwa: 2 łyżki
    - przyprawy (do smaku wg. uznania: sól, vegeta, majeranek, pieprz ziołowy): 2 szczypty

Pasta paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i pokrojone warzywa mieszamy z przyprawami, gotujemy ok. 50 minut bez przykrycia, często mieszamy.
  • 2. Lekko studzimy, miksujemy i napełniamy pastą słoiczki. Pasteryzujemy ok. 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy