Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Połączenie pieczarek, jajek i żółtego sera jest rewelacyjne. Niby nic wymyślnego, ale naprawdę super smakuje i bardzo szybko znika. Pasta idealnie nadaje się jako smarowidło do pieczywa, a ja ją uwielbiam nawet podjadać prosto z miseczki.

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    około 180g pieczarek marynowanych (mniej więcej mały słoik) (*)
    50g żółtego sera
    2 łyżki jogurtu naturalnego (w ostateczności majonezu)
    sól, pieprz

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i zetrzeć na tarce o małym/średnich oczku.
    Ser żółty również tak samo rozdrobnić.
    Natomiast pieczarki marynowane odcedzić z zalewy i bardzo drobno pokroić.
    Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku (solą oraz pieprzem).

Porady

(*) Można użyć pieczarek uprzednio ugotowanych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy