Pasta pieczarkowo orzechowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

W dwóch słowach - COŚ PYSZNEGO!

  • Łatwy

Składniki:


  • - pieczarki: 0.5 kilograma
    - orzechy włoskie: 1 szklanka
    - cebula (średnia): 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - oliwa: 3 łyżki
    - sól, pieprz, do smaku: 1 szczypta

Pasta pieczarkowo orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić - ja nie myję pieczarek, oczyszczam je tylko z ewentualnej ziemi, myte piją wodę i robią się bezsmakowe.
    Pokroić je w plasterki i udusić na łyżce oliwy, póki nie odparuje z nich woda.
  • 2. Cebulkę z czosnkiem zeszklić na łyżce oliwy.
  • 3. Uduszone pieczarki, cebulę z czosnkiem i orzechy z łyżką dobrej oliwy zmiksować blenderem na gładką masę.
  • 4. Zjadać jak się chce, na kanapkach, czipsach z tortilli albo prosto z naczynka łyżeczką jak to czyniły moje dzieci. Pasta poszła dnia pierwszego, nie doczekawszy poranka ;)

Komentarze

Podobne przepisy