Prosty i szybki w przygotowaniu przepis, na pastę pomidorową podaną z makaronem. Do zrobienia, gdy nie mamy zbyt wiele czasu, a chcielibyśmy zjeść coś inspirowanego kuchnią włoską.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Dwie puszki krojonych pomidorów
Jedna mała cebula
Cztery ząbki czosnku
75 gram pomidorów suszonych w oleju z ziołami
Ser gouda typ holenderski łagodna
Olej rzepakowy
Bazylia, oregano
niewielka ilość soli, pieprzu
Pasta pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokroić cebulę i czosnek w drobną kostkę na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulkę i czosnek zeszklić.
Dodać krojone pomidory z puszki, dodać bazylię oregano ,sól Vegetę poczekać aż odparuje woda.
Pomidory w oleju pokroić w kostkę lub paski wrzucić na patelnię dusząc na średnim ogniu mieszając.
Gdy powstanie sos dodać pozostałe przyprawy poczekać aż smaki się połączą.
Gotową pastę podawać z makaronem penne lub spaghetti posypujemy danie goudą startą na średnich oczkach, możemy goudę zastąpić parmezanem do przystrojenia dania używamy zielonej pietruszki lub rukoli.
Komentarze