Pasta pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty i szybki w przygotowaniu przepis, na pastę pomidorową podaną z makaronem. Do zrobienia, gdy nie mamy zbyt wiele czasu, a chcielibyśmy zjeść coś inspirowanego kuchnią włoską.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dwie puszki krojonych pomidorów
    Jedna mała cebula
    Cztery ząbki czosnku
    75 gram pomidorów suszonych w oleju z ziołami
    Ser gouda typ holenderski łagodna
    Olej rzepakowy
    Bazylia, oregano
    niewielka ilość soli, pieprzu

Pasta pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta pomidorowa 1. Pokroić cebulę i czosnek w drobną kostkę na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulkę i czosnek zeszklić.
    Dodać krojone pomidory z puszki, dodać bazylię oregano ,sól Vegetę poczekać aż odparuje woda.
    Pomidory w oleju pokroić w kostkę lub paski wrzucić na patelnię dusząc na średnim ogniu mieszając.
    Gdy powstanie sos dodać pozostałe przyprawy poczekać aż smaki się połączą.
    Gotową pastę podawać z makaronem penne lub spaghetti posypujemy danie goudą startą na średnich oczkach, możemy goudę zastąpić parmezanem do przystrojenia dania używamy zielonej pietruszki lub rukoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy