Pasta rybna

0 (0 ocen)

  • 10 min

z makrelą można robić cuda, nie tylko w wersji na kanapkach, ale i na krakersach lub nafaszerować nią jajko.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    1. 1 makrela wędzona
    2. 1 czerwona cebula
    3. 3 małe ogórki konserwowe
    4. Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
    5. 2 szczypty soli
    6. 2 łyżki majonezu
    7. Zielenina do przystrojenia

Pasta rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrele obieramy i uważnie oddzielamy od ości, cebulę i ogórka kroimy w malutką kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dodając majonez i doprawiając solą i pieprzem. Można podawać na chlebie jak i na krakersach. Przystrajamy zielenina.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy