Pasta rybna

0 (0 ocen)

Prosta, szybka i tania w przygotowaniu. Idealna na śniadanie do kanapek.

Składniki:

  • ryba wędzona typu makrela, śledź , dorsz, …
    3 lub 4 jajka na twardo
    średnia cebula, szczypiorek
    sól, pieprz, musztarda, majonez , oliwa lub koncentrat pomidorowy

Pasta rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę bardzo dokładnie obieramy i wraz z jajkami i cebulą przekręcamy przez maszynkę.
  • 2. Doprawiamy solą, pieprzem, łyżką oliwy, musztardy i majonezu.
  • 3. Zamiast musztardy i majonezu możemy dodać koncentrat pomidorowy.
  • 4. Do smaku wkrawamy dowolne zioła – szczypiorek.
  • 5. Dekorujemy rzodkiewką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy