Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i gotowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta kanapkowa na bazie wędzonej makreli, z dodatkiem kiełków rzodkiewki. Do jej przygotowania wykorzystałam warzywa, które zostały mi z rosołu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
    2 jajka
    30 gram kiełków rzodkiewki
    1 ugotowana marchewka
    1 ugotowana pietruszka
    1 łyżeczka majonezu
    pieprz
    ostra papryka

Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i gotowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Makrelę obieramy dokładnie z ości i blendujemy w rozdrabniaczu.
    Jajka, gotowane warzywa oraz kiełki również rozdrabniamy.
    Przekładamy masę do miski. Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy pastę do smaku ostrą papryką oraz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy