Pasta serowa z porem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Warto od czasu do czasu urozmaicić nasze śniadaniowe menu i zamiast kanapki z wędliną przygotować pastę.Doskonała w smaku, dość ostra, dzięki dodatkowi sera pleśniowego do chlebka czy bułeczki. Przyrządzam ją zazwyczaj na niedzielne śniadanie, jest jedną z moich ulubionych past.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    25 dag naturalnego twarożku- ja miałam President
    ½ pora
    15 dag pleśniowego serka
    1 łyżka orzeszków ziemnych niesolonych
    Sól do smaku
    Pieprz biały do smaku

Pasta serowa z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por posiekać drobno w kostkę, przełożyć na sito i sparzyć wrzątkiem, dobrze osączyć, wymieszać z kremowym twarożkiem oraz pokruszonym serkiem pleśniowym, orzechy ziemne rozdrobnić tłuczkiem do mięsa, dodać do masy, doprawić solą i białym pieprzem, schłodzić w lodówce i podawać do chlebka.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy