Pasta tuńczykowo-jajeczna

0 (0 ocen)

  • 25 min

Własnoręcznie przygotowana pasta na kanapki to zdrowe śniadanie lub kolacja. Nie wymaga dużo czasu, a jest świetnym urozmaiceniem posiłków.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    5-6 jajek
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    szczypta soli
    pieprz do smaku

Pasta tuńczykowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę (można użyć sitka do krojenia jajek). Tuńczyka rozdrabniamy, dodajemy do jajek, całość skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy lekko rozcierając pastę łyżką. Dodajemy majonez i keczup, przyprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy