PASTA TWAROGOWA Z RUKOLĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Doskonała pasta do pieczywa i nie tylko. Rukola nadaje jej wyrazistego smaku.

  • 15 min

Składniki:

  • - 20 dkg twarogu
    - garść liści rukoli
    - 5 rzodkiewek
    - 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki
    - 1 łyżka posiekanego szczypiorku czosnkowego (niekoniecznie)
    - 2 łyżki majonezu (w wersji beztłuszczowej, jogurtu)
    - 1 łyżka śmietany
    - sól, pieprz

Pasta twarogowa z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksować blenderem, przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Podawać z pieczywem, lub jako dodatek do grilowanych mięs, wędlin, a także pasta dodaje świetnego smaku plackom ziemniaczanym, czy pieczonym ziemniakom.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy