Pasta twarożkowo-jajeczna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na pastę kanapkową idealną nie tylko na śniadanie. Jej smak można zmieniać w zależności od tego jaki dodamy serek - czosnkowy, naturalny, ze szczypiorkiem, chrzanowy itd

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    1 jajko,
    1 łyżka serka kanapkowego, np. czosnkowego,
    1 rzodkiewka,
    łyżeczka posiekanego szczypiorku,
    sól,
    pieprz.

Pasta twarożkowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekładamy do miseczki. Do jajka dodajemy serek, starta na grubych oczkach tarki rzodkiewkę, szczypiorek. Całość solimy, pieprzymy i rozgniatamy widelcem na jednolitą masę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy