Pasta z avocado

0 (0 ocen)

z bagietką smakuje wyśmienicie

Składniki:

  • 3 avocado
    1/2 czerwonej cebuli
    1 pomidor
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sok z 1 limonki
    1 ząbek czosnku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    chilli do smaku

Pasta z avocado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Avocado przekroić na pół. Wyjąć pestkę. Miąższ oddzielić od skórki i przełożyć do miski. Dokładnie rozgnieść widelcem na jednolita papkę. Cebulę obrać, i razem z pomidorem pokroić w kostkę i dodać do avocado. Pietruszkę posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pietruszkę i czosnek dodać do avocado. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. Dodać sok z limonki i dobrze razem wszystko wymieszać. Przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje z chrupiąca bagietką.

Komentarze

Podobne przepisy