Pasta z avokado

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ponoć dietetyczne, zdrowe i sycące. A przy tym oczywiście smaczne :-)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 avokado
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 cebula
    sól, pieprz
    1 łyżka majonezu light

Pasta z avokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09rimog 1. Avokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ, który przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy z kosteczkę i nasalamy w osobnej misce. Do avokado dodajemy tuńczyka i ugniatamy widelcem na w miarę gładką masę. Dodajemy cebulę, majonez, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy i gotowe.

Porady

Pastę można podawać np. na bagietkach lub jeść solo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy