Pasta z awokado i fety

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wyborna pasta, pachnąca delikatnie czosnkiem i bazylią. Rozkosz dla podniebienia.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • dojrzałe awokado
    łyżeczka soku z cytryny
    130 g sera feta
    mały ząbek czosnku
    6 listków bazylii
    szczypta białego pieprzu
    sól do smaku

Pasta z awokado i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić wzdłuż. Wyjąć pestkę. Miąższ przełożyć do salaterki i skropić sokiem z cytryny. Dodać ser fata i dokładnie rozetrzeć. Dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, posiekane drobniutko listki bazylii i szczyptę białego pieprzu. Dokładnie wymieszać. Dodać sól, ale niekoniecznie bo ser feta jest słony.
    Pastę podawać ze świeżym pieczywem, albo na liściu sałaty tym którzy nie jedzą chleba.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy