Pasta z awokado

0 (0 ocen)

Jest to jedna z najszybszych i najprostszych past do chleba. Jest pyszna, zdrowa i błyskawiczna w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    Sok z połowy cytryny
    1 łyżka majonezu
    1 cebulka dymka
    Sól, pieprz

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado umyć, a następnie ostrym nożem przekroić na pół, wkoło pestki. Przekręcić i rozpołowić. Wydrążyć łyżeczką miąższ, pestkę i skórę wyrzucić. Miąższ włożyć do miseczki, skropić sokiem cytrynowym, dodać majonez i drobno posiekaną cebulkę. Wszystko wyrobić widelcem na gładką masę, rozgniatając awokado. Doprawić do smaku.

Porady

Awokado musi być dojrzałe, czyli miękkie. Jeśli kupimy twarde (niedojrzałe), trzeba potrzymać je kilka dni w temperaturze pokojowej, wtedy zmięknie.

Komentarze

Podobne przepisy