Pasta z awokado

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetna pasta kanapkowa na jesienny czas. Wszystkim bardzo smakuje. Wykorzystujesię do niej awokado, które w Polsce wciąż jeszcze jest mało popularne.

Składniki:

  • ● 1 dojrzały owoc awokado
    ● 1 pomidor
    ● 1 ząbek czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● świeżo wyciśnięty sok z cytryny

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe awokado obieramy
    ze skórki, miąższ dokładnie
    rozgniatamy widelcem
    na miazgę. Skrapiamy sokiem
    z cytryny.
  • 2. Ząbek czosnku rozgniatamy
    w prasce. Pomidora kroimy
    w drobną kostkę. Czosnek
    i pomidora dodajemy
    do masy z awokado, mieszamy
    i doprawiamy solą i pieprzem
    do smaku.

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Komentarze

Podobne przepisy