Pasta z awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pasta ta doskonale nadaje się do świeżego pieczywa, nawet nie potrzeba smarować chleba masłem:)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 awokado (musi być bardzo miękkie)
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka miodu
    1 ząbek (duży) czosnku
    1 łyżka krojonego koperku

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado sparzamy gotującą wodą, następnie należy przekroić je na pół i wyciągamy pestkę. Jeśli jest dobrze dojrzałe pestka wypadnie sama po przekrojeniu. Potem wydrążamy miąższ łyżeczką. Obrany czosnek kroimy na małe kawałeczki lub prasujemy w prasce do czosnku. Do niego dodajemy sól i tłuczemy w mozdzierzu . Następnie w miseczce zgniatamy awokado (ja wykorzystałam do tego celu pałeczkę z moździerza, ale można też łyżeczką lub widelcem), dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy ze sobą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy