Pasta z awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pasta z awokado poleca się do chleba, wędliny, w zamian majonezu, chrzanu. Po prostu pysznie.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szt. awokado
    3 łyżeczki soku z limonki/cytryny
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
    sól/pieprz

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado myjemy, przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę i łyżką wyjmujemy miąższ. Wkładmy do blendera dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sok z limonki i oliwę. Wszystko blendujemy na jednolitą masę. Doprawiamy pieprzem i solą. Palce lizać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy