Pasta z awokado, pomidora i jajek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu, smaczna i zdrowa pasta kanapkowa, idealna na śniadanie :)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado
    2 jajka
    1 pomidor
    1 łyżeczka soku z cytryny
    pieprz i sól do smaku

Pasta z awokado, pomidora i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i zalać zimną wodą, aby szybciej ostygły. Następnie obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do rozdrabniacza. Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki. Dodać do jajek. Dodać również pokrojonego na kawałki pomidora. Rozdrabniać do momentu, aż powstanie w miarę jednolita masa. Dodać sok z cytryny. Doprawić pastę do smaku szczyptą soli oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy