PASTA z białej FASOLI KONSERWOWEJ

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

To bardzo prosta i pyszna PASTA z białej FASOLI KONSERWOWEJ. Idealnie smakuje na tostach, pieczywie, czy jako dip.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • puszkę 400 g białej fasoli konserwowej
    1-2 ząbki czosnku
    1 malutka cebulka
    3 łyżki oliwy
    sól ja użyłam himalajskiej
    pieprz ja użyłam kolorowego
    szczypta majeranku

Pasta z białej fasoli konserwowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odsączoną fasolę wrzucamy do blendera, kolejno do niej dodajemy przyprawy oraz przestudzoną tylko zeszkloną na oliwie cebulkę z czosnkiem który dajemy pod sam koniec jak już mamy cebulkę zdejmować. Całość miksujemy na kremową masę która nie powinna się rozlewać - gdy wyjdzie zbytnio zwarta to możemy dodać odrobinkę oliwy lub wody i ponownie zmiksować. Smakujemy i sprawdzamy czy nie potrzeba jeszcze doprawić do smaku. Przekładamy do miseczki czy słoika i chowamy do lodówki na min.30 min by składniki się ze sobą przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy