PASTA Z CIECIERZYCY I ŁOSOSIA

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pasta z ciecierzycy jest bardzo podobna do humusu, humus zawiera pastę z sezamu a pasta z ciecierzycy zawiera różne, pyszne dodatki. Dzisiaj zrobiłam pastę z łososiem, wyszła pyszna. Pasta jest idealna do smarowania pieczywa.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ugotowanej ciecierzycy ( 1 puszka)
    150 g łososia gotowanego
    2 żabki czosnku
    4 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Pasta z ciecierzycy i łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odcedzamy, przekładamy do naczynia blendera łącznie z łososiem, oliwą, natką, przyprawami i oliwą. Dokładnie blendujemy aż powstanie gładka masa.
    W razie konieczności doprawiamy do smaku, przekładamy do miseczki, polewamy oliwą i posypujemy ziarnem sezamu i czarnuszki.
    Pastę podajemy schłodzoną do pieczywa, smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy