Pasta z ciecierzycy i makreli

0 (0 ocen)

Przepyszna pasta z makreli. Sycąca dzięki ciecierzycy, z dodatkiem ogórków kiszonych i pora. Dobra na kanapki na śniadanie i kolację

Składniki:


  • 300 g ugotowanej ciecierzycy
    250 g makreli wędzonej
    2 ogórki kiszone
    1 kawałek pora
    3 łyżki majonezu
    Sól i czarny pieprz do smaku

Pasta z ciecierzycy i makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Ugotowaną ciecierzycę zmiksować blenderem lub zmielić w maszynce do mięsa. wrzucić do garnka.

    Makrelę obrać z ości i skóry, mięso rozdrobnić i wrzucić do ciecierzycy.

    Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać.

    Por posiekać w drobną kostkę, ogórki również pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do pasty i dokładnie wymieszać. Schłodzić 2-3 godziny w lodówce i podawać do chleba

Komentarze

Podobne przepisy