Pasta z czerwonej fasoli do chleba

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Pasta do chleba z czerwonej fasoli z marynowanym zielonym pieprzem. Wiele lat temu kupiłam pierwszy słoiczek zielonego marynowanego pieprzu. I od tamtej pory jest jest stale przez nas kupowany. Ma wyjątkowy smak i bogaty aromat, a przy tym delikatniejszy niż czarny. Jest wspaniałym dodatkiem do past, sosów czy ryb.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli

    1 cebula

    2 łyżki oleju

    sól i pieprz do smaku

    1 łyżeczka marynowanego pieprzu

    dodatki: ogórek kiszony
    kapary
    mikroliście

Pasta z czerwonej fasoli do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć do rozdrabniacza i zmiksować z cebulką na pastę. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać łyżeczkę zielonego marynowanego pieprzu.

Komentarze

Podobne przepisy