Pasta z dorsza z bobem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pasta która stałam się hitem w moim domu. Jest pyszna, zdrowa z rozpływającym się dorszem. Polecam bo nie wymaga dużo pracy.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dkg wędzonego dorsza
    1 papryka zielona
    1/2 papryka czerwona
    4 ogórki korniszony
    40 dkg bobu
    3 jajka
    1 cebula biała średnia
    1/3 pęczka koperku
    2 łyżki startego sera żółtego
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego

Pasta z dorsza z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obieram ze skóry i ości, przekładam do miski. Paprykę kroję w kostkę małą. Cebule obieram i drobno kroję. Ogórki korniszony kroję w kostkę, koperek drobno kroję. Jaja gotuję na twardo, obieram i kroję. Bób gotuję 7 minut w osolonej wodzie, jak przestygnie obieram ze skórek. Do miski przekładam składniki, dodaję majonez, jogurt, sól, pieprz. Całość mieszam dokładnie.

Komentarze

Podobne przepisy