Pasta z fasoli Mung z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Fasoli Mung nie trzeba przez noc moczyć, więc pastę przygotujemy w krótkim czasie. Pasta wyszła naprawdę smaczna, polecam ją szczególnie dla osób lubiących nietypowe smaki. Pastę podawałam z pieczywem, awokado i pomidorami.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • fasola Mung 1 szklanka,

    chrzan 2 łyżki,

    sól i pieprz do smaku,

Pasta z fasoli mung z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę płuczemy w wodzie. Następnie zalewamy ją wodą, solimy i stawiamy na palnik. Gotujemy do miękkości. Z ugotowanej fasoli odlewamy wodę. Dodajemy 1 szklankę czystej wody, przyprawy oraz chrzan. Pastę miksujemy na gładki krem. Podajemy jako dodatek do pieczywa. Dla osób lubiących bardzo ostre smaki, polecam dodać większą ilość chrzanu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy