Pasta z jajek przepiórczych i tuńczyka

0 (0 ocen)

Pastę polecam do pieczywa na piątkowe śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • 20 jajek przepiórczych

    1 puszka tuńczyka w sosie własnym

    4 łyżki majonezu

    Sól,pieprz

Pasta z jajek przepiórczych i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut od momentu zagotowania.Ostudzone obieramy i kroimy w drobną kostkę.Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do jajek.Dodajemy majonez,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.

Porady

Zamiast jajek przepiórczych możemy użyć jajek kurzych,tylko w mniejszej ilosci.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy