Pasta z jajek wędzonej makreli i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Taka pasta świetnie smakuje na kanapkach, ale można ją też zaserwować np. na krakersach, jako ciekawą przystawkę.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 wędzona makrela (250 gram)
    100 gram świeżego szpinaku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka chrzanu
    szczypta ostrej papryki
    pieprz do smaku

Pasta z jajek wędzonej makreli i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy starannie z ości.

    Szpinak płuczemy i osuszamy.

    Wrzucamy wszystkie składniki do rozdrabniacza i rozdrabniamy, aż powstanie jednolita pasta.

    Dodajemy majonez, chrzan oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy