Pasta z łososia

0 (0 ocen)

Doskonała pasta do kanapek. Smakuje wyśmienicie ze świeżymi chrupiącymi bułeczkami, ale może posłużyć też jako nadzienie do jajek faszerowanych.

Składniki:

  • - 150 g wędzonego łososia
    - 120 g twarogu półtłustego
    - 2 jajka ugotowane na twardo
    - sól, pieprz, papryka ostra
    - 3-4 łyżki majonezu
    - 2 łyżki kaparów lub oliwek (opcjonalnie)

Pasta z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i twaróg mielimy za pomocą blendera. Następnie dodajemy łososia pokrojonego w kostkę i całość mielimy do pożądanej konsystencji pasty, w międzyczasie dodajemy majonez. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
  • 2. Do pasty możemy dodać pokrojone oliwki lub kapary i delikatnie zamieszać.

Porady

Przy doprawianiu solą trzeba bardzo uważać, ponieważ łosoś, majonez i kapary są dość słone i może się okazać, że sól będzie całkowicie zbędna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy