Pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam taki dodatek do codziennego pieczywa. Kapary oraz ogórki ożywiają smak, a jajka idealnie komponują się rybą. Całość smakuje super.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 wędzone makrele,
    • 3 duże jajka,
    • 3 łyżki kaparów (po odsączeniu z zalewy),
    • 2 kiszone ogórki,
    • Ok 3 łyżki majonezu,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
    • Pęczek szczypiorku,

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Między czasie rybę dokładnie oddzielany od ości i skóry. Szczypiorek drobno siekamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę.
    Makrelę przekładamy do miski. Dodajemy do niej szczypiorek, ogórki, kapary, majonez oraz rozkruszone żółtka oraz pokrojone z kosteczkę białko. Całość mieszamy, ewentualnie doprawiając do smaku. Gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy