Pasta kanapkowa z makreli

0 (0 ocen)

Pasta do smarowania pieczywa

Składniki:

  • - ok. 200 g serka naturalnego
    - 1 makrela wędzona
    - 1 nieduża cebula
    - sok wyciśnięty z połowy cytryny
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - trochę posiekanej natki pietruszki
    - sól, pieprz

Pasta kanapkowa z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać ze skóry i z ości. Wrzucić do miski. Rozgnieść mięso ryby dokładnie widelcem lub rozetrzeć blenderem. Cebulę obrać i pokroić w jak najdrobniejszą kostkę.
    Składniki utrzeć razem łyżką: serek, cebulę, rybę. Dodać sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Od razu jeść.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy