Pasta z makreli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasta jest doskonałym pomysłem na sycące i smaczne śniadanie.

Składniki:

  • 1 duża wędzona makrela
    25 dag białego sera
    2-3 jajka ugotowane na twardo
    2 cebule
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy
    sól, pieprz
    kilka piórek szczypiorku

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z makreli starannie usuwamy ości. Cebule drobniutko kroimy. Jajka i ser dokładnie rozgniatamy widelcem.
  • 2. Wszystkie składniki łączymy z majonezem i musztardą, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pastą smarujemy kromki pieczywa, posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy