Pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kolejny smak mojego dzieciństwa. Szybka, tania, dla lubiących ryby. Mój starszy synek bardzo ją lubi.

  • 30 min

Składniki:


  • 1 makrela
    2-3 jajka, ugotowane na twardo
    szczypiorek lub cebula - ilość zależy od upodobań
    kilka łyżek majonezu - ilość zależy od wielkości i "suchości" ryby
    sól, pieprz
    natka pietruszki, jeśli ktoś lubi

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę dobrze oczyścić z ości, rozdrobnić (ja robię to zawsze palcami) i przełożyć do miseczki. Jajka pokroić w drobną kostkę, szczypiorek lub cebulę (oraz natkę pietruszki) posiekać. Doprawić solą i pieprzem (niedużo), włożyć kilka łyżek majonezu i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy