Pasta z makreli na krakersach

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Znakomita pasta z makreli, świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezach,

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 makrela,
    1/2 paczki krakersów
    3 łyżki białego sera ,
    3 łyżki sera żółtego
    1,5 łyżki majonezu ,
    3 łyżki ketchupu,
    1/2 pęczka szczypiorku,
    rzodkiewki i ogórek do dekoracji,

Pasta z makreli na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy dokładnie z ości i mieszamy z serem startym na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy biały ser, majonez, keczup i mieszamy z kilkoma łyżkami posiekanego szczypiorku. Pastę dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem. Gotową pastę przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy dekoracyjne kleksy na krakersy. Dekorujemy plasterkami ogórka, rzodkiewki i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy