Pasta z makreli wędzonej i jajek

0 (0 ocen)

  • 15 min

Prosta, szybka, smaczna a przede wszystkim zdrowa.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    2 marchewki
    2-3 jajka ugotowane na twardo
    pół kostki twarogu chudego
    2-3 łyżki śmietany
    pół cebuli
    sól
    pieprz

Pasta z makreli wędzonej i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z makreli 1. Makrelę oddzielić od ości. Jajka obrać. Marchewkę ugotować. Cebulę posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki.
  • Pasta z makreli 2. Dodać sól, pieprz i dokładnie zmielić blenderem lub przepuścić przez maszynkę. Schłodzić.

Porady

Do pasty można dodać szczypiorek, nać pietruszki lub oliwki drobno siekane.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy